Published in 14.02.2025

Comunicat de presă – proiect EduXpand

Program: „Programul Educație și Ocupare“ (PEO) 2021-2027

Prioritate: P07.Creșterea calității ofertei de educație si formare profesională pentru asigurarea echității sistemului si o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic

Obiectiv specific: ESO4.5_Îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv de competențe de antreprenoriat și digitale, precum și prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie

Apelul de proiecte: Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibile și corelate cu cerințele pieței muncii – STAGII STUDENȚI- Regiuni mai putin dezvoltate

Titlu proiect: EduXpand

Cod SMIS: 310413

COMUNICAT DE PRESĂ

Implementare proiect EduXpand
Cod SMIS: 310413

BUSINESS SAGA SRL, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, anunță lansarea și implementarea proiectului cu titlul „EduXpand”, aferent Obiectivului Specific ESO4.5 – FSE+, cu o durată de 24 de luni, începând cu data de 1 februarie 2025 și cu termen de finalizare la 31 ianuarie 2027.

Scopul proiectului este dezvoltarea și implementarea unor strategii inovatoare care să sprijine creșterea participării studenților înmatriculați în programe de studii de nivel ISCED 6-8 la activități de învățare la locul de muncă (stagii de practică și internship-uri), în cadrul parteneriatelor nou înființate sau dezvoltate, facilitând astfel tranziția acestora către piața muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale și verzi prin implementarea a două programe de formare inovatoare pentru 260 de studenți:
    • „Drumul Antreprenoriatului: Construirea Viitorului Tău”
    • „Eco-Inovație: Navigarea prin Tranziția Climatică”
  2. Facilitarea integrării studenților pe piața muncii prin încheierea a minimum 10 parteneriate sustenabile cu companii/organizații relevante și prin derularea de stagii de practică sau internship-uri pentru 260 de studenți.
  3. Formarea de competențe socio-emoționale prin sesiuni de coaching, consiliere vocațional-aptitudinală și workshopuri, cu participarea a 260 de studenți.
  4. Realizarea de analize și studii pentru anticiparea nevoilor de competențe viitoare și dezvoltarea unei platforme de colectare și analiză date, în vederea actualizării continue a curriculei universitare, în acord cu evoluțiile din domenii precum AI, digitalizare, big data și tranziția verde.

Rezultate imediate estimate:

  • 260 studenți participanți la cele două programe de formare
  • 260 studenți participanți la stagii de practică sau internship
  • Încheierea a minimum 10 acorduri de practică cu organizații relevante
  • Organizarea a 2 evenimente Open Space Lab
  • 260 studenți implicați în activități de consiliere și coaching
  • Realizarea a 3 documente strategice: analiză economică, analiză a nevoilor studenților și studiu privind competențele transversale

Valoarea totală a proiectului este de 4.871.722,32 lei (patru milioane opt sute șaptezeci și unu de mii șapte sute douăzeci și doi de lei și treizeci și doi de bani) din care 4.681.083,96 lei – valoare eligibilă nerambursabilă (finanțare FSE+) si 190.638,36 lei – contribuție proprie (cofinanțare).

Proiectul „EduXpand” este cofinanțat din Fondul Social European Plus (FSE+), în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021–2027, și contribuie direct la realizarea Obiectivului de Politică 4 – „O Europă mai socială”, promovând incluziunea, adaptabilitatea și pregătirea tinerilor pentru o piață a muncii aflată în continuă transformare.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm sa vizitați www.mfe.gov.ro

Other articles